Schoolfruit

Onze school gaat groenten en fruit eten in de ochtendpauze!

SBO De Sluis doet mee met het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Dit doen we omdat we het belangrijk vinden dat kinderen voldoende groenten en fruit eten. Door EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten groenten en fruit te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook gezellig!

Kinderen die genoeg groenten en fruit eten en elke dag actief bewegen zitten lekkerder in hun vel, krijgen minder snel griep, zijn minder snel verkouden, voelen zich fitter, beleven meer plezier aan sport en spel en leren makkelijker.

Onze drie vaste groente- en fruitdagen worden woensdag, donderdag en vrijdag.

Op deze dagen hoeft u dus geen pauzehap mee te geven. Er zijn voor ouder(s)/verzorger(s) géén kosten verbonden aan deze groente- en fruitverstrekkingen.

De gratis verstrekkingen lopen tot en met week 15 (10-14 april 2017). Daarover krijgt u tegen die tijd weer bericht.

Het gezamenlijk in de klas eten van groenten en fruit is een effectieve, en voor de kinderen vooral een gezellige én leuke manier om ze daarbij te helpen. Wij hopen dat u dat óók vindt.