Nieuwe ICT-gadgets!

Wat wordt onze school al ICT-vaardig. Na een lange periode te hebben gewerkt met de basisprogramma’s als Microsoft Word en PowerPoint, werd het tijd voor de volgende stap. ICT is meer dan computers alleen, daarom zijn er uitdagende materialen aangeschaft om mee aan het werk te gaan. Zo is er gewerkt met de MakeyMakey. Met dit apparaatje hebben de leerlingen vanaf groep 4 geleerd dat je stroom kan geleiden. Zo vonden we uit dat stroom door wortels kan stromen, maar zelfs ook door de leerlingen zelf. Wat een plezier hebben we beleefd toen we erachter kwamen dat een gitaar op de computer begon te spelen toen we iemand zijn neus aanraakten.

Na de MakeyMakey is nu ook de 3D-pen in gebruik genomen. Iets waarbij concentratie een belangrijke rol speelt, aangezien het puntje van de pen nogal heet wordt. Ook hierbij was de creativiteit grenzeloos. Na een korte uitleg hadden de leerlingen al heel snel door hoe alles werkte. Iedereen stond te popelen om met de 3D-pennen aan het werk te gaan, met de mooiste resultaten tot gevolg.

Bij de ICT-lessen zijn tevens de digitale microscopen in gebruik genomen. Op de Sluis zijn 4 digitale microscopen aanwezig, die via Wi-Fi gekoppeld kunnen worden aan de laptops van de leerlingen. Hierdoor kunnen de leerlingen allerlei dingen van dichtbij bekijken. Te denken valt aan torretjes, blaadjes, bloemen of bijvoorbeeld de huid van iemand. Door deze nieuwste gedagets op ICT-gebied kunnen de wereldoriëntatie vakken dus gekoppeld worden aan ICT.